VSY
Sijaintisi: Etusivu > Kehittäminen > JULKAISUT > Tuki- ja virikeaineistot

Tuki- ja virikeaineistotTietokone iloksi ja avuksi

 

Tietokone iloksi ja avuksi -oppaasta on julkaistu toinen osa. Se vie lukijaansa ensimmäistä osaa syvemmälle tietokoneen ja tietoverkkojen monipuoliseen maailmaan.

Kirjanen ei varsinaisesti opeta, vaan antaa vinkkejä ja rohkaisee etsimään. Opettele etsimään ja ´imuroimaan´ ohjelmia verkosta. Opettele käsittelemään skannattuja kuvia ja digikamerasi valokuvia. Tee digitaalisia tarinoita, yhdistä kertojan ääni ja kuva.

Oppaasta löytyy vinkkejä niistä sivustoista, missä voit julkaista kirjoituksiasi ja keskustella niistä ja muiden teksteistä. Perusta oma päiväkirja verkkoon, kirjoita tietokirjaa.

Voit myös kuunnella musiikkia omalla tietokoneellasi ja tallentaa mielimusiikkiasi verkosta. Opas kertoo tekijänoikeuksista ja tietoturvasta. Keskiaukeamalta löydät tietoa myös digiTV:stä.

Painettu opas on jaettu loppuun. Se löytyy PDF-muodossa täältä.

Ensimmäinen Tietokone iloksi ja avuksi -opas on PDF muodossa täällä: www. selko- e. fi/oppaat/tietokone_iloksi_ja_avuksi. pdfMaahanmuuttajien kouluttajalle

Aineistoa voidaan käyttää apuna eri oppilaitosten maahanmuuttajakoulutuksessa, kansalaisopintokokonaisuudessa ja soveltuvin osin kotoutumiskoulutuksessa. Myös lisämateriaalina.

Mamutukiaineisto.pdf (pdf, 1274 KB)Tietoyhteiskuntavalmiudet -opintojen kouluttajalle

Aineisto sisältää prosessikuvauksia, oppimistehtäviä ja lähestymistapoja sekä oheis- ja virikeainiestoa, joita kouluttajat voivat käyttää opintojen suunnittelun ja toteutuksen tukena.

Siirry sivun alkuun
Share/Bookmark

 

Siirry sivun alkuun suomeksi på svenska in english VSY/SBO