VSY

VST 31.1.2017

Uusia julkaisuja vapaan sivistystyön digitalisaatiosta ja oppilaitosfuusioista

Vapaa Sivistystyö ry julkaisi vuodenvaihteessa kaksi uutta raporttia. Vapaan sivistystyön digitalisaatiota ja oppilaitosfuusioita käsittelevät selvitykset voi ladata maksuttomina pdf-versioina tai tilata ne postitse verkkokaupasta.

Jari Sarjan selvitys vapaan sivistystyön digitalisaatiosta tarkastelee vapaan sivistystyön oppilaitosmuotojen digitalisaation tilaa ja kehittämistarpeita. Selvitystyössä arvioitiin vapaan sivistystyön oppilaitosten verkkosivujen saavutettavuutta sekä koulutusten löytämistä ja niihin ilmoittautumista. Lisäksi oppilaitosten digitalisaation tilaa ja kehittämistarpeita kartoitettiin oppilaitosten rehtoreille lähetetyn sähköisen kyselylomakkeen avulla.

Aaro Harjun ja Leena Saloheimon raportti vapaan sivistystyön oppilaitosfuusioista käsittelee vapaan sivistystyön oppilaitosrakenteen muutosta vuosikymmenien kuluessa. Eniten on tapahtunut kansalais- ja työväenopistojen yhdistymisiä. Viime vuosina on menty myös oppilaitosmuotorajojen yli, kun eri oppilaitokset ovat yhdistyneet vapaan sivistystyön kentällä tai ammatillisten oppilaitosten kanssa.

Raporttien julkaisemiseen on käytetty opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta.

Siirry sivun alkuun
Share/Bookmark

 

Siirry sivun alkuun suomeksi på svenska in english VSY/SBO